nalatenschap | woning uit erfenis verkopen

Een woning uit nalatenschap

Als u een woning krijgt uit nalatenschap zijn er naast het verwerken van uw verlies veel zakelijke dingen waar u mee te maken krijgt. Zolang de woning niet wordt verkocht lopen de maandelijkse lasten ervan gewoon door. Bijvoorbeeld als het een appartement betreft met hoge servicekosten kan dat tot veel lasten leiden. Als u van plan bent om de woning te verkopen bent u gebaat bij een vlot proces. Dat geeft u rust in een toch al hectische tijd. Daarnaast bent u snel van de maandelijkse lasten verlost.

Een woning verkopen uit een erfenis

Heeft u een woning geërfd en u wilt deze gaan verkopen? Het is vaak een moeilijke opgave voor nabestaanden om de achtergebleven spullen en inventaris te ordenen. Wij hebben hier ervaring mee en kunnen u op gepaste wijze helpen.

Wij maken samen met u een plan, aangepast aan het tempo dat voor u op dat moment het beste te dragen is. We spreken af wat u zelf wilt doen, wat we samen met u doen en wat wij u eventueel volledig uit handen kunnen nemen.

Verkoopklaar maken

Als is geordend en zeker gesteld wat u graag wilt bewaren maken wij met u een ronde door het huis. Daarbij geven wij aan welke meubels  en accessoires wij kunnen gebruiken om de woning verkoopklaar te maken. Meestal betekent dit dat er nog best veel in de woning kan blijven. Ook gedateerde meubels kunnen wij nog vaak op een goede manier stylen waardoor de woning er aantrekkelijk uit ziet voor de verkoop. Alles wat overtollig is wordt vervolgens uit de woning geruimd. Daarna gaan wij aan de slag met het verkoopklaar maken. Als afsluiting krijgt u een hoogwaardig fotobestand dat u kunt gebruiken voor de verkoopadvertentie en kunnen wij een kernachtige advertentietekst voor u schrijven.

Alles in één hand zorgt voor rust

Om u zoveel mogelijk te ‘ontzorgen’ en de voorbereiding voor de verkoop zo glad mogelijk te laten verlopen neemt u het best zo snel mogelijk contact met ons op zodra u daar aan toe bent. U heeft dan in het hele proces tot de start van de verkoop maar één contact. Dat geeft rust in een periode dat u ook genoeg andere zaken aan uw hoofd heeft.